top of page
Search
  • Writer's picturebandssquad

Συνέντευξη με τους OCEANDVST!

Συναντήσαμε την Χρύσα, τον Δημήτρη και τον Βαγγέλη, μέλη των OCEANDVST, μιλήσαμε για τα νέα τους πλάνα, τον επερχόμενο τους δίσκο αλλά και την περίοδο της καραντίνας. Πάμε να δούμε τι μας είπαν...



Γεια σας παιδιά, κάνετε ποδαρικό στην στήλη blog της Bands Squad. Ελπίζουμε να είστε γουρλήδες. Θέλουμε να μας πείτε πως σας επηρέασε, αρχικά σαν άτομα, η όλη φάση με τον κορωνοιό.

OCEANDVST: Γεια χαρά και ευχαριστούμε για τη πρόσκληση! Όπως και στους περισσότερους, ήταν κάτι που αρχικά μας παραξένευσε και δε περιμέναμε ότι θα έπαιρνε τόσο μεγάλες διαστάσεις. Παρόλαυτα, πέρα από μερικούς περιορισμούς, αποδείχθηκε μια θαυμάσια ευκαιρία να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο στους εαυτούς μας, να αποσυνδεθούμε από την καθημερινότητα και να ξαναδώσουμε σημασία σε πράγματα που είχαμε αμελήσει όσο σημαντικά και αν ήταν. Γενικότερα φροντίσαμε να εστιάσουμε αμέσως στο τι μπορούσαμε να κερδίσουμε από όλο αυτό. Όπως αποδείχθηκε, ήταν μερικές μέρες που τελικά είχαμε ανάγκη και δε το ξέραμε


Υπήρξαν στιγμές που σας τρόμαξε κάτι απ’όσα ακούγατε στις ειδήσεις? Στιγμές που θεωρήσατε ότι τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ’οτι φαίνεται.

OCEANDVST: Όταν η κύρια πηγή ενημέρωσης είναι η τηλεόραση δε μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα, είτε τα παρουσιάζουν χειρότερα είτε καλύτερα από το πώς έχουν όντως τα πράματα. Ασφαλώς τηρούσαμε τα μέτρα ασφαλείας για εμάς και την οικογένειά μας, οπότε ξέροντας πως κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας σε προσωπικό επίπεδο, το να μας φοβίσει περισσότερο η κατάσταση ήταν κάτι που δε θα μας ωφελούσε σε τίποτα.

Σε τι ποσοστό σας έχει επηρεάσει σαν μπάντα τα όσα ζούμε όλοι μας από τις αρχές του Μάρτη? Σας περνούσε από το μυαλό η ιδέα ότι μπορεί για ένα μεγάλο διάστημα να μην μπορέσετε να κάνετε LIVE εμφανίσεις?

OCEANDVST: Η αλήθεια είναι πως από τη μέρα που ξεκινήσαμε ως μπάντα έχουμε προνοήσει για ένα σωρό απίθανα πράγματα, όμως κάτι τέτοιο δε θα μπορούσαμε να το φανταστούμε ποτέ! Παρόλαυτα, μιας και τα live δεν θα υπάρχουν ως επιλογή για κάποιο καιρό ακόμα, αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε αυτό το χρόνο διαφορετικά και να οργανώσουμε τη κυκλοφορία του επερχόμενου δίσκου μας προσεκτικά και συγκεντρωμένα. Όπως φάνηκε, ήταν μια πιο χρονοβόρα διαδικασία από όσο περιμέναμε, οπότε η αδράνεια αυτή ως προς τις δραστηριότητές μας τελικά απέδωσε.


Εκτός από τις LIVE εμφανίσεις, ποια άλλα σχέδια σας ‘φρέναραν’?

OCEANDVST: Υπό άλλες συνθήκες η απάντηση θα ήταν 'η κυκλοφορία του δίσκου μας', η οποία αρχικά υπολογίζαμε να γίνει νωρίτερα. Για την ακρίβεια κοντά σε αυτό το διάστημα. Αλλά η ευκαιρία που μας έδωσε η καραντίνα να αφιερώσουμε χρόνο στη προετοιμασία του, μας έδειξε πόσα περισσότερα πράγματα μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να κυκλοφορήσει όπως του αξίζει. Οπότε στην ουσία δε μας φρεναρε κάποιο σχέδιο, αλλά μας το ανέβαλε ώστε να υλοποιηθεί πιο μεγαλοπρεπώς στο μέλλον!


Πως ήταν μια τυπική μέρα για τους OCEANDVST εν’μέσω καραντίνας? Πως επικοινωνούσατε, πως κάνατε πρόβα και τι ήταν αυτό που σας δυσκόλεψε περισσότερο?

OCEANDVST: Το μόνο σίγουρο είναι πως ανακαλύψαμε για τα καλά τι θα πει βιντεοκλήση! Μιας και δεν ήταν εφικτό να συναντηθούμε ούτε για τα κατεξοχήν θέματα της μπάντας ούτε απλά για παρέα, περάσαμε αρκετές ώρες σε βιντεοκλήσεις, οι οποίες παραδόξως ήταν πολύ πιο διασκεδαστικές από όσο πιστεύαμε αρχικά. Οι περισσότερες γινόντουσαν με αφορμή κάποια συζήτηση για τη μπάντα, όμως σπάνια γινόταν όντως αυτό.

Σαν άτομα, ξεχωριστά, πως περνούσατε την ώρα σας? Μουσική, σειρές, βιβλία? Θέλουμε να μας προτείνετε πράγματα που ανακαλύψατε και σας άρεσαν σε αυτές τις άπειρες ώρες που ήσασταν σπίτι.

OCEANDVST: Στην αρχή ήταν περίεργο που από εκεί που δεν έβρισκες χρόνο για τίποτα ξαφνικά να έχεις στη διάθεσή σου όλο το χρόνο του κόσμου να κάνεις ό,τι θέλεις! Ήταν μια καλή αφορμή να ανακαλύψουμε καινούρια μουσική, να γράψουμε μερικά καινούρια κομμάτια ή να διαβάσουμε βιβλία που βρισκόταν στο waiting list για μήνες. Το σημαντικότερο ίσως πράγμα που συνειδητοποιήσαμε ήταν το πόσο σημαντικό είναι να βρίσκει κανείς χρόνο για τον εαυτό του και να κάνει πράγματα που τον αγγίζουν, όσο απλά και φαινομενικά ασήμαντα κι αν είναι αυτά. Δεν θα έπρεπε να πολυτέλεια, αλλά βασική προτεραιότητα στον άνθρωπο.

Θεωρείτε ότι είναι δύσκολο να επιστρέψει η κανονικότητα στην μπάντα σας, όπως και κατ’επέκταση, σε όλο τον κλάδο της μουσικής στην Ελλάδα?

OCEANDVST: Όσον αφορά εμάς, δε βλέπουμε κάποιο λόγο που περνάει από τα χέρια μας και θα μπορούσε να φέρει πίσω τα σχέδια μας. Το κύριο ζήτημα που λογικά θα απασχολήσει τόσο εμάς όσο και τις περισσότερες μπάντες είναι ο υψηλός ανταγωνισμός για ημερομηνίες σε συναυλίες όταν αυτές ξεκινήσουν και πάλι, δεδομένου ότι προτεραιότητα θα έχουν τα live μεγαλύτερων συγκροτημάτων. Όπως και να έχει το πράγμα όμως, αυτό είναι ένας προβληματισμός που έχουμε όλοι αυτή τη στιγμή. Όταν έρθουμε όντως αντιμέτωποι με αυτό, είμαστε σίγουροι πως όχι απλά θα το αντιμετωπίσουμε αλλά θα βρούμε και νέους τρόπους ώστε να επωφεληθούν από αυτό τόσο τα συγκροτήματα όσο και το κοινό. Άλλωστε μέσα από τέτοιου είδους δυσκολίες η μουσική βιομηχανία 'αναγκαζόταν' πάντα να εξελιχθεί.

Πως πιστεύετε ότι θα ανταποκριθεί γενικά ο κόσμος στην επάνοδο στις συναυλίες? Θα υπάρξει όρεξη και στήριξη των καλλιτεχνών ή ξενέρα για τα μέτρα που σίγουρα θα υπάρχουν?

OCEANDVST: Όσα μέτρα και να υπάρξουν, ο κόσμος θα έχει ανάγκη τις συναυλίες. Το κοινό θα επιστρέψει δυναμικά στα lives σαν να μη πέρασε μια μέρα, είτε αυτά ξεκινήσουν σε festivals είτε σε clubs. Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που αισθάνθηκαν έντονη καταπίεση όλο αυτό το διάστημα και ανυπομονούν να επιστρέψουν στο αγαπημένο τους μέσο έκφρασης και ξεσπάσματος.



Πλέον έχετε καθιερωθεί σαν τριάδα. Τι διαφορές βλέπετε σε σχέση με την προηγούμενη μορφή σας?

OCEANDVST: Η διαφορά δεν έχει να κάνει τόσο με τον αριθμό όσο με το ότι όλα τα μέλη της μπάντας έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες από αυτό κάνουμε και του δίνουμε την ίδια αξία. Ένα από τα δυσκολότερα σημεία σε ένα συγκρότημα είναι όλα τα μέλη του να έχουν την ίδια εικόνα για αυτό, πράγμα το οποίο δεν συνέβαινε με το προηγούμενο line up. Από τη στιγμή που γίναμε τριάδα και διαπιστώσαμε πως αυτό που είχαμε λειτουργεί επιτέλους αβίαστα, αποφασίσαμε ότι δε θα αφήσουμε τίποτα να χαλάσει αυτή την ισορροπία, είτε αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουμε τρεις, είτε πως ακόμα κι αν μπει κάποτε τέταρτο μέλος θα είμαστε σίγουροι ότι είναι ακριβώς αυτό που μας χρειάζεται. Όσον αφορά τα live, που ήταν και το σημείο που μας προβλημάτιζε περισσότερο, τελικά όχι απλά δε μας ταλαιπώρησε, αλλά μας έδωσε έμπνευση ώστε να βγάλουμε ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με παλαιότερα, τόσο σε show όσο και σε ήχο.

Ο περισσότερος σκηνικός χώρος σε συνδυασμό με τα λιγότερα άτομα, ρίχνει περισσότερο τα βλέμματα στους 3 σας και ακόμα περισσότερο στην Χρύσα. Ήταν εύκολη η μετάβαση από 5 σε 3 όσον αφορά την σκηνική παρουσία?

OCEANDVST: Στην πραγματικότητα, δε κάναμε κάτι διαφορετικά σε σχέση με πριν. Η όλη μετάβαση έγινε αρκετά αυθόρμητα και ο νέος καταμερισμός της σκηνής ανά άτομο έγινε γρήγορα ξεκάθαρος. Ούτως ή άλλως, όποιος μας έχει δει live θα ξέρει πως όσο έξτρα χώρος κι αν υπάρχει στο stage, η Χρύσα θα βρει τρόπο να τον αξιοποιήσει. Άλλωστε στα περισσότερα live ως τώρα έχει παίξει ως session στο μπάσο ο Νίκος (σ.σ. Γεωργιτσόπουλος, επίσης παραγωγός του δίσκου) οπότε η διαφορά συγκριτικά με τη πεντάδα δεν ήταν τόσο έντονη.

Μελετάτε άλλους καλλιτέχνες ή μπάντες καθαρά στο κομμάτι του performance? Υπάρχουν κάποιοι που θαυμάζετε για το πως αποδίδουν στην σκηνή?

OCEANDVST: Το θέμα του performance είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία του να παίζουμε σε συγκρότημα, μιας και η μισή εκφραστικότητα προέρχεται από αυτό ειδικά στα live! Οι βασικές επιρροές που έχουμε στο σε αυτό είναι λίγο πολύ αυτές που έχουμε και γενικότερα ως συγκρότημα, δηλαδή κυρίως pop punk και metalcore μπάντες του 2000s και 2010s. Από αυτές φυσικά δε θα μπορούσαν να λείψουν οι Paramore ή οι My Chemical Romance!



Αν κάποιος σας πρότεινε να αλλάξετε τον ήχο σας σε κάτι διαφορετικό ή σε κάτι που δεν νιώθετε άνετα, αλλά να σας εγγυόταν τεράστια καριέρα και χρήματα. Θα το τολμούσατε?

OCEANDVST: Αν η κινητήριος δύναμη ήταν τα χρήματα θα το είχαμε κάνει ήδη. Ποτέ δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να αλλάξουμε τον ήχο μας, όμως το να κάνουμε κάτι εμπορικό είναι όσο πιθανό με το να κάνουμε κάτι πιο metal, αρκεί να μας δώσει τη δημιουργικότητα που χρειαζόμαστε.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να μας πείτε με μια λέξη τι σημαίνει OCEANDVST για εσάς.

OCEANDVST: Sad is the new fun



Connect with the band: Spotify - https://bit.ly/oceandvst Instagram - https://bit.ly/oceandvst_IG Facebook - https://bit.ly/oceandvst_FB



Επιμέλεια Ιωάννα Κ.

347 views0 comments
bottom of page